• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Pronasjonssko

Pronasjonssko som gir føttene dine en behagelig base å gå og stå på samtidig som de motvirker en overdreven pronasjonsbevegelse. Hos oss finner du sko med pronasjonsstøtte til damer og herrer som kan brukes til hverdags, jobb eller ulike aktiviteter som løping og vandring. I denne kategorien kan du filtrere etter merker, farge, lest og størrelse - slik at du enkelt og smidig kan finne skoene som passer deg og dine føtter.

Hvis du vil vite mer om pronasjonssko, kan du fortsette å lese her.
Her har vi samlet de vanligste spørsmålene og svarene om nettopp sko med pronasjonsstøtte.

Hva er pronasjonssko?
Pronasjonssko er, som ordet antyder, sko med støtte for pronasjon. Skoene er spesielt utformet for å hjelpe til med å korrigere og motvirke en overdreven pronasjonsbevegelse (innovervendt bevegelse av foten) ved å gi ekstra støtte og stabilitet til foten.

Noen pronasjonssko har derfor en anatomisk innleggssåle som støtter foten og motvirker feilbelastningen, eller så har skoene en teknologi som er plassert i hælen og mellomsålen som motvirker at føttene faller innover og dermed motvirker pronasjon.

Hvorfor bør man bruke sko med pronasjonsstøtte?
Det er flere fordeler med pronasjonssko:

  • Korrigering av overpronasjon: Pronasjonssko er spesielt utformet for å hjelpe til med å korrigere overpronasjon ved å gi ekstra støtte og stabilitet til foten. Minimering av skader: Ved å korrigere overpronasjon kan pronasjonssko bidra til å redusere risikoen for skader på foten og bena, slik som ankelskader, kneskader og ryggskader.
  • Økt komfort: Skoene er designet for å gi ekstra støtte og komfort til foten, noe som kan bidra til å redusere tretthet og smerte i foten og bena.
  • Forbedret ytelse: Ved å korrigere overpronasjon kan pronasjonssko bidra til å forbedre fotens bevegelse og ytelse, noe som kan være spesielt viktig for idrettsutøvere og løpere.
  • Lengre levetid for skoene: Pronasjonssko kan bidra til å fordele belastningen jevnt over foten, noe som kan forlenge levetiden til skoene.

__

Hvilke sko er best for pronasjon?
Det er vanskelig å svare på hva som er de beste pronasjonsskoene. Grunnen til det er at vi alle er forskjellige, og våre føtter likeså. Men i denne kategorien har vi sammen med vår fysioterapeut samlet de beste skoene for deg som pronerer.

Det finnes flere ulike modeller, men nedenfor kan du lese mer om deres funksjoner som gjør dem best egnet ved overdreven pronasjonsbevegelse:

  • Fotvennlige med en ergonomisk eller anatomisk fotbunn som gir føttene en behagelig base å gå og stå på. Innebygd støttesystem i mellomsålen som stabiliserer foten og motvirker overdreven innoverrulling.
  • Stabil og behagelig hælkappe som bidrar til å gi støtte og bidrar til en mer nøytral steg.

____

Hvordan vet jeg om jeg pronerer?

Dine føtter består av 26 ben, 38 muskler, 108 leddbånd og 57 ledd. Derfor er det ikke så rart at mye av vår helse sitter akkurat i føttene. Hver gang du tar et skritt, aktiveres kroppens innebygde støtdempningsmekanisme.

Denne mekanismen innebærer en roterende bevegelse som kalles pronasjon. Pronasjonsbevegelsen styres både av den styrken og fleksibiliteten som finnes i dine ledd og ankler. Selv om denne bevegelsen er naturlig, er det vanlig å ha en overdreven pronasjonsbevegelse, noe som kan skape problemer både for føttene og kroppen.

Hvis du er usikker på om du pronerer, kan du lese vår guide HER. Den hjelper deg med å finne ut hvordan du belaster føttene dine.

Er pronasjon vanlig?
Pronasjon er en naturlig bevegelse, og den er en del av fotens normale støtdempning. Ifølge studier er pronasjon den vanligste, og det antas at omtrent 80 % av befolkningen pronerer (foten vris innover), mens de resterende pronerer supinerer, noe som betyr at foten vris utover. Hvis du vil vite mer om pronasjon, kan du klikke HER.

 

Trenger du mer hjelp?
Ikke nøl med å kontakte vår kundeservice, vi er tilgjengelige både på telefon og e-post - og vi svarer gjerne på spørsmålene dine, fungerer eller hjelper deg med å velge riktig størrelse og modell.

46 produkter

46 produkter

Du har sett 36 av 46 produkter