• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager

Piggsko

Her finner du piggsko for alle behov, som gjør at du slipper å miste sklibeskyttelse og pigger. Piggskoene finnes som støvler, støvler og som joggesko – slik at du kan gå eller løpe komfortabelt og trygt hele vinteren.

Hvilke piggsko er best?
Det er et vanskelig spørsmål å svare på fordi vi alle ønsker forskjellige funksjoner i piggsko. Noen sier at sko med dynamiske pigger er best, andre sier at klassiske piggsko med vanlige pigger er best, og andre sier at funksjonen med å kunne folde frem og tilbake piggene er best. Så for å svare på spørsmålet om hvilke sko som er best for deg og dine behov, har vi listet opp våre forskjellige typer piggsko nedenfor.

Pigglesko med innebygde pigger som er dynamiske
Denne typen piggsko har pigger som er plassert i yttersålen på skoene. Piggene gir deg et bedre og mer stabilt grep på is og glatt underlag. Disse skoene er også tilgjengelige med dynamiske pigger, som betyr at de er fleksible mot underlaget. Dynamisk betyr at piggene "fungerer" individuelt og ikke er helt faste.

Når kroppsvekten legges til trinnet, presses tappene mot overflaten av sålen. Hvor langt de skyves inn avhenger av hvor sterkt foten er satt inn og hvilket underlag den gjelder. Denne dynamiske funksjonen lar piggene til enhver tid tilpasse seg ulike underlag og gir best mulig grep på alt fra tørr asfalt, til vått treverk og ren is. Noe som betyr at du får det beste grepet.

Pigglesko med klassiske pigger Klassiske piggsko som har "vanlige" pigger som bidrar til å gi deg et bedre grep på glatte og isete underlag. Disse modellene kan også ha blandede materialer i piggene. For eksempel kan de ha noen pigger som er av stål og noen pigger som er gummi. For å gi deg et så godt grep som mulig.

Piggsko med pigger du kan folde inn Denne typen piggsko har et unikt system kalt OC-systems ALPI. Et system som er plassert i yttersålen på skoene. Piggene er plassert på plastringer som du kan brette frem og tilbake i yttersålen. Dette gjør at du kan bruke skoene som piggsko når det er glatt og isete ute, men bruke dem som vanlige "klassiske" sko ellers i året.Plastringene som er plassert i yttersålen er slitesterke og er laget av en fleksibel polyuretan som er slitesterk, selv ved kalde temperaturer.

Fordi denne typen piggsko, med sammenleggbare pigger, kan brukes hele året, har de blitt populære og mange mener at akkurat denne varianten av piggsko er den beste.

Nedenfor kan du se alle våre ulike typer piggsko og piggsko – og vi håper at du finner en modell som passer deg og dine behov. Trenger du hjelp til å velge den modellen som passer best for deg, kan du kontakte vår kundeservice – vi hjelper deg gjerne.

30 produkter

30 produkter

Icebug Wander dam BUGrip Black-broddskor.jpg
Brodd
Hållbart
Varmfodrat
Icebug

Icebug Wander BUGrip Dame Black

kr 1 599
kr 2 159
omega-rosa-negra-broddskor-mocka.jpg
Brodd
Varmfodrat
Rosa Negra

Rosa Negra Støvler Pigger OC Black

kr 1 199
kr 1 699

Du har sett 30 av 30 produkter

Vanlige spørsmål

Dubbskor med dubbar ska man inte använda inomhus eftersom de kan skapa märken på trägolv och andra mjuka underlag. Om du vill ha skor med dubbar du kan använda inomhus så rekommenderar vi dubbskor med fällbara broddar, vilket gör att du kan fälla in broddarna innan du går in. Eller använda lösa broddar och halkskydd på dina befintliga skor som du kan ta av och på. 

Det är inte lämpligt att köra bil med dubbskor, byt istället till vanliga skor om du ska köra bil. Eller använd broddskor med fällbara broddar. Det gör att du kan använda skorna som ”vanliga skor” när du kör och sen fälla fram broddarna igen när du behöver dem.

Hur länge broddar håller beror på flera olika saker, hur mycket de används, hur mycket belastning de utsätts för och vilket underlag som de används på. Därför är det svårt att sätta en ”levnadslängd” på broddar.