• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Sko med drop

Her finner du fotvennlige sko med drop

Sko med drop (eller dropp, som det også staves) er sko som har en høydeforskjell mellom hælen og forfoten. For eksempel, hvis et par sko har en hælhøyde på 15 mm og forfoten er 5 mm tykk, betyr det at skoene har et drop på 10 mm.

Sko med drop er laget for å gi en mer naturlig gangstil, og derfor har skoene blitt populære innen løping. Siden sko med drop fremmer en mer naturlig løpestil og dermed en bedre løpefølelse. Dropet bidrar til at man lander på fotens fremre del, i motsetning til å lande på hælen. Dette skaper en mer effektiv løpestil og mer effektiv løping.

Det er imidlertid viktig å være en erfaren løper for å bruke sko med drop. Hvis du velger sko med mye drop og ikke er vant til det, kan det for eksempel føre til overbelastningsskader. Dette skyldes at sko med lavere drop stiller større krav til musklene, spesielt i føttene og leggene.

Men fordelen med drop er at det også styrker musklene og gjør deg til en sterkere løper.

Drop finnes i ulike kategorier: lavt drop, middels drop og høyt drop. Det vanligste er å bruke sko med et middels drop, og hvis du vil bruke sko med lavere drop, bør du senke det gradvis. Dette for å unngå skader eller belastninger.

Sko med høyt drop er derimot en fordel hvis du for eksempel har problemer med akillessener eller legger, eller hvis du lander tungt på hælen når du løper eller går.

44 produkter

44 produkter

Du har sett 36 av 44 produkter