Støttestrømper

Hvorfor støttestrømper?
Støttestrømper, også kalt kompresjonsstrømper, er plagget som har blitt kjent over hele verden for sine positive egenskaper som bidrar til bedre velvære.
Du kan bruke komprimeringsstrømper av flere grunner:

-For å lette blodsirkulasjonen i bena
-Gi føtter og ben nytt liv
-Lindre ømme og trøtte føtter
-Lindre hovne ben
-Lindre og behandle problemer forbundet med åreknuter
-Lindre og behandle problemer forbundet med blodpropp
-Lindre og behandle problemer forbundet med dårlig blodsirkulasjon

Men noen bruker støttestrømper for å bare få et bedre velvære og forhindre problemer som åreknuter, blodpropp og dårlig blodsirkulasjon. Men noen bruker også støttestrømper fordi de bare liker den hyggelige, komfortable og lette massasjelignende følelsen som sokkene gir.
Støttestrømper kan brukes både i hverdagen, på jobb, under fritidsaktiviteter eller under treningsøkter. Ja, støttestrømper er et plagg som har et bredt spekter og fyller mange forskjellige behov. For tiden er støttestrømper tilgjengelige i flere forskjellige materialer, for eksempel bomull, nylon og bambus. Støttesokkene er også tilgjengelige i flere forskjellige modeller, som passer til forskjellige situasjoner og behov.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/Fotvård/Minfot-Stodstrumpor-Bomull-Eco-Everyday-Blue-5-pack-Box-stol-crop.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/Fotvård/DSC_0279.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/Fotvård/minfot-bambu-norrsken-stodstrumpor.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/Fotvård/minfot-stod-bambu-crop.jpg
Hvilke støttestrømper bør jeg velge?

Siden støttestrømper oppfyller ulike behov og har forskjellige funksjoner og egenskaper, er det viktig å vite hva slags kompresjonsstrømper du trenger – og hvordan behovene dine ser ut. Hvis du vil bruke kompresjonsstrømper daglig, anbefaler vi at du bruker kompresjonsstrømper med normal kompresjon, 15-21 mmHg.
Men hvis du trenger støttestrømper som er medisinske, anbefaler vi medisinske støttestrømper med kompresjonsklasse 1 (18 mmHg). Medisinske støttestrømper er produsert på en unik måte, noe som betyr at de oppfyller spesifikke krav til kompresjon eller trykk som eksisterer i svensk helsevesen.
Så avhengig av hva dine problemer eller behov er, er det tusenvis av forskjellige støttestrømper i forskjellige materialer, modeller og med forskjellige funksjoner. For å finne støttestrømpen som passer deg, har vi listet opp de vanligste problemene og behovene og hvordan problemene dine kan behandles og lindres ved hjelp av støttestrømper.
Hvordan skal jeg vite hvilken størrelse som passer for meg?

Når du bruker støttestrømper, går du etter tre indikasjoner, den første er skostørrelsen din, så er det ankelmålingen og kalvmålingen. For å finne ut målingene dine rundt kalven og ankelen, kan du bruke et målebånd.

Det er viktig at du tar målingene umiddelbart når du våkner om morgenen, da føttene og bena kan svulme om dagen. Ved måling måler du rundt ankelen der den er smalest og rundt kalven der den er bredest.

Hvis du skal kjøpe støtte strømpebukser eller støttestrømper i form av stay-ups, måle selv hvor låret er bredest.

Ulike merker bruker forskjellige dimensjoner avhengig av modellen, derfor er det viktig at du alltid sjekker størrelsesguiden til kompresjonsstrømpene du vil kjøpe.
Jeg synes støttestrømper er vanskelige å ta på, hvordan gjør jeg det?
Det er vanlig å oppleve det som problematisk å sette på støttestrømper. Når du tar på deg støttesokkene, kan du stikke hånden inn i støttesokkene og snu den ut i hælen på støttesokkene. Som fordi det er selve "strømpefoten" på støttesokkene som er vendt i riktig retning. Deretter setter du foten inn i sokken til du har den over hælen. Nå henger den på støttesokkene som er inn og ut over foten. Ta tak i sokkenes stamme og trekk forsiktig støttesokkene opp langs benet til den sitter like under kneets krøll.

GUIDE | Hvordan sette på støttestrømper

Trinn 1. Rull opp støttestrømpen til du kommer til hælen
Trinn 2. Ta tak i hælen på støttestrømpen og vri den gjenværende delen av støttestrømpen ut
Trinn 3. Sett foten i den delen av støttestrømpen som ikke er vendt ut
Trinn 4. Pass på at hælen på støttestrømpen er på plass
Trinn 5. Ta tak i mudderet på støttestrømpen og trekk støttestrømpen opp over foten
Trinn 6. Juster hælen og tåen slik at kompresjonsstrømpen passer riktig på foten
Trinn 7. Trekk gradvis opp støttestrømpen på benet slik at mansjetten på støttestrømpen plasseres under knefolden.
Trinn 8. Glatt ut eventuelle folder

Men hvis du fortsatt synes det er vanskelig å ta på støttestrømper, kan du bruke take-on hjelp.
Et påtakingshjelpemiddeler en slags stillas som letter å ta på seg støttesokkene. Take-on assistanse kan gjøre det lettere for deg som for eksempel har problemer med å nå ned til gulvet, eller hvis du er stiv eller har smerter. Du kan lese mer om påtakingshjelpemiddel nedenfor.

Støttestrømper – for ulike behov og for å lindre ulike plager


Støttestrømper - for å lindre åreknuter
Hvis du har åreknuter, betyr dette at blodet sirkulerer saktere, fordi ventilene i venene har dårligere funksjon enn vanlig. Hvis disse klaffene ikke holder tett, kan det bidra til mer blod som akkumuleres i bena. Hvis blodet samtidig sirkulerer saktere, kan blodpropper dannes.

Åreknuter betyr at det har vært hevelse i overfladiske årer som følge av venøse ventiler blir skadet eller har dårligere funksjon. Noen årer ligger overfladisk under huden mens andre åreknuter ligger dypere i vevet. De overfladiske åreknuter vises som blå, klumpete høyder i huden og derfor mange kan oppleve problemer med åreknuter som et rent kosmetisk problem. Det er også "spredte årer" som er opphopning av mindre åreknuter i de øvre lagene av huden. Disse "spre venene" er oftest røde og fiolett.
Støttestrømper og medisinske kompresjonsstrømper er en vanlig resept i behandlingen av åreknuter. Men åreknuter kan også fjernes ved skleroserende injeksjoner eller med vene kirurgi. De siste årene har det også dukket opp nye metoder for å lindre og behandle åreknuter, for eksempel laserbehandling.
Statistisk sett er kvinner oftere påvirket av åreknuter enn menn, men det er også en arvelig predisposisjon til åreknuter.

Nedenfor kan du se våre bestselgende kompresjonsstrømper for å lindre og behandle plager forbundet med åreknuter.
Støttestrømper – for å lindre ømme og trøtte føtter
Å lide av ømme og trøtte føtter er et vanlig problem, og det kan ramme alle. Støttesokker eller kompresjonssokker er en enkel og fleksibel måte å både behandle og lindre trøtte føtter.
Mange som lider av den ømme og trøtte følelsen har som regel jobber der de setter seg mye ned, eller jobber der de går og står mye og har mye belastning på både ben og føtter. Grunnen til at føttene hovner opp og blir ømme når du setter deg ned, er fordi leggmusklene ikke aktiveres når du setter deg ned. Noe som gjør at hjertet ikke får samme hjelp som når man beveger seg for å sirkulere blodet i kroppen. Dette fører til at blodet stagnerer i bena, noe som igjen bidrar til hevelser i både ben og føtter.
Har du en jobb hvor det er mye stående, kan det også bidra til at det samler seg blod i bena og føttene. Å stå i lange perioder skaper en statisk belastning som hemmer blodsirkulasjonen. Noe som igjen skaper hovne ben, føtter men også at føttene blir trøtte.

Ved å bruke støttestrømper eller kompresjonsstrømper økes blodsirkulasjonen. Noe som gjør at blodet lettere kan transporteres gjennom kroppen og reduserer risikoen for at blodet samler seg i ben og føtter.

Nedenfor kan du se kompresjonssokker og støttesokker som lindrer dine problemer i forbindelse med ømme og trøtte føtter.
Stödstrumpor – för att lindra svullna ben
Att benen känns svullna och trötta är något som kan drabba alla. Men första tecknet på en venös sjukdom är att benen svullna. Andra tecken är att dina ben är trötta eller att du har en stickande smärta i benen. Därför är det inte så konstigt att många upplever svullnaden både som obehaglig och smärtsam. Gravida, överviktiga och äldre drabbas oftare av svullna ben.
Benen svullnar på grund av att vadmuskeln och venklaffarna inte klarar av att hjälpa venerna att pumpa upp blod till hjärtat. Då samlas blodet i benen och de svullnar.
Om du märker att dina ben är svullnar varje kväll, oavsett vad du har gjort under dagen eller om dina ben och vrister har svullna efter långt sittande som exempelvis under en lång resa så har dina vener skadade. Det är även vanligt att man har besvär med åderbråck och svullna fötter.
Støttestrømper – for å lindre dårlig blodsirkulasjon
Har du dårlig blodsirkulasjon kan det skyldes flere ulike årsaker. Det kan ha med kosthold, alder, trening, arv eller sykdommer å gjøre. Hvis du har slitt med dårlig blodsirkulasjon, kan du også oppleve problemer med nummenhet og prikking i ben og føtter. Det er også vanlig å oppleve kalde føtter og tær.

Hvis du har problemer med dårlig blodsirkulasjon er det viktig at du behandler problemene dine så raskt som mulig fordi dette igjen kan redusere blodgjennomstrømningen og det kan dannes blodpropp som igjen kan føre til hjerneslag.


For å lindre ubehaget og øke blodsirkulasjonen i bena og føttene, kan du bruke støttesokker. Støttestrømper har vært kjent for å bidra til bedre blodsirkulasjon. Det er fordi sokkene er spesielt utviklet for å øke blodsirkulasjonen i føttene og bena. Trykket på støttestrømpene gjør at returstrømmen av blod til hjertet stimuleres, noe som også gjør at støttestrømpene forebygger blodpropp og åreknuter. For å øke blodsirkulasjonen kan du også prøve å bevege bena og føttene daglig. Når du for eksempel står, kan du gjøre repeterende tåøvelser hvor du sprer tærne, strekker dem ut og klemmer dem noen ganger. Noe som gjør at du bidrar til å øke blodsirkulasjonen. Det kan også hjelpe at du har bena i høy stilling.


Under kan du se støttesokker som bidrar til bedre blodsirkulasjon og gir komfort hele dagen

Støttesokker som reisesokker

under flyreiser og lange bilturer

Støttesokker har også blitt kjent som «reisesokker» fordi de brukes under lengre flyreiser, bilturer eller togreiser. Grunnen til at mange ønsker å bruke støttesokker under lengre reiser er for å unngå at føttene blir hovne og «tunge». Samtidig som man reduserer risikoen for å få blodpropp, fordi støttestrømpene øker blodsirkulasjonen i bena og føttene.
Skal du sitte lenge er det også bra at du jevnlig prøver å bevege beina og føttene. Sitter du for eksempel på et fly kan det være greit å stå og gå litt rundt i flyet, så øker du blodsirkulasjonen og slipper dermed å få ømme bein.

Grunnen til at den trøtte og ømme følelsen oppstår er fordi musklene i bena ikke fungerer når du setter deg ned, noe som gjør at hjertet igjen ikke får den hjelpen det trenger og vanligvis får pumpe rundt blodet i kroppen. Dette er fordi blodet kan bli værende i bena, som da får både bena og føttene til å hovne opp.

Når du flyr, kan selv det lave kabintrykket bidra til at blodet i kroppen får dårligere flyt enn normalt. I fly er det også vanlig at den lave luftfuktigheten bidrar til tap av væske, som igjen bidrar til fortykning av blodet og dermed øker risikoen for å få blodpropp.

Blodpropp kan være farlig og utgjøre en stor risiko fordi de kan løsne, noe som også kan skje flere dager etter turen og følge blodstrømmen gjennom hjertet og lungene. I lungene kan blodproppen blokkere større kar, som igjen kan gi blodpropp i lungene.

Støttestrømper under graviditet

Når du er gravid påvirker det hele kroppen og kroppen går gjennom mange forskjellige endringer. Når du er gravid kan bena og føttene dine bli hovne, trøtte og du kan også få problemer med åreknuter. Støttestrømpene til gravide er derfor spesielt tilpasset for å bedre blodsirkulasjonen og kroppens evne til å koagulere blod gjennom hele svangerskapet.

Når du er gravid går du litt opp i vekt, selv om alle svangerskap er forskjellige, er vektøkning en felles faktor for alle gravide. Vektøkningen påvirker venene da de utsettes for ekstra press på grunn av vektøkningen. Samtidig vokser livmoren og gir økt trykk på venene ved bekkenbenet, noe som igjen reduserer blodets evne til å transporteres tilbake til hjertet. Når du er gravid øker også mengden blod i kroppen, dette for at fosteret skal få nok blod. Blodet blir også tykkere, noe som øker belastningen på venene.

Når du er gravid kan du bruke støttestrømper i et forebyggende formål eller for å lindre plagene som oppstår i forbindelse med svangerskapet. Støttesokkene gir jevnt og behagelig trykk og letter samtidig sirkulasjonen i bena. Noe som bidrar til å redusere hevelsen i bena og føttene.

Støttestrømpene finnes i flere ulike materialer og modeller, avhengig av hva du trenger og foretrekker. Nedenfor kan du se våre støttesokker som har blitt populære blant gravide og nyfødte

Støttestrømper og kompresjonsstrømper under fysisk aktivitet

Selv om mange forbinder støttestrømper og kompresjonsstrømper med ulike problemer som blodpropp, åreknuter og hovne ben, er støttestrømper en klesplagg som har stor effekt ved fysisk aktivitet.

Støttestrømper og kompresjonsstrømper sørger for at bena og føttene dine får økt blodgjennomstrømning, noe som gjør at musklene hele tiden stabiliseres når du trener. Det bidrar til at bena og føttene dine føles mer energiske lenger og ikke blir så fort trøtte. Ved å stimulere blodsirkulasjonen gjør den også restitusjonen raskere.

Fordi støttesokkene hjelper bena og føttene til å holde seg våkne og våkne lenger, reduserer det også risikoen for å få melkesyre og muskelvibrasjoner.
I gjennomsnitt pumper hjertet til en person omtrent fem liter blod per minutt gjennom hele kroppen, og dette volumet øker opptil fem ganger når du trener. Ettersom blodet sirkulerer i kroppen og hjertet pumper blodet rundt fra føttene og bena, som er lengst fra hjertet, kan det gjøre at bena føles trøtte, ømme og hovne. Årsaken er at blodsirkulasjonen i bena rett og slett er dårligere enn i andre deler av kroppen. Fordi støttestrømpene øker blodgjennomstrømningen, gjør det at den matte og trøtte følelsen forsvinner samtidig som hevelsen avtar.

Støttesokker har også vist seg å redusere risikoen for å lide av treningssmerter samtidig som de gir føttene og bena bedre komfort enn vanlige sokker. Sportssokkene med kompresjon er spesielt designet for å brukes under fysisk aktivitet, noe som gjør at de er bedre formet etter føttenes struktur. Dette gjør at kompresjonssokkene sitter bedre på foten og gir samtidig mer komfort.

Støttesokkene i form av sportssokker er også ekstra slitesterke og tåler mer friksjon enn vanlige sokker. Sokkene transporterer også fuktighet, noe som gir føttene og bena et behageligere klima å være i. Ved at støttesokkene transporterer bort fuktigheten reduserer du også blemmer og gnagsår, som lett oppstår ved trening.
Sportssokkene finnes i flere ulike modeller og materialer, sokkene er designet for ulike fysiske aktiviteter og idretter, som løping, yoga og styrketrening.

Nedenfor ser du sportssokker med kompresjon som passer til flere ulike fysiske aktiviteter

Trenger du mer informasjon eller hjelp?

Hos oss finner du støttestrømper i kompresjonsklasse 1 og kompresjonsklasse 2 fra flere ulike merker, i ulike materialer, farger og mønstre. Det finnes for eksempel støttestrømper, kompresjonssokker, støttestrømpebukser, støttesokker i stay-ups, ankelhøye støttestrømper og tåløse støttesokker.
Ikke sikker på hvilke støttesokker du skal velge? Da er du velkommen til å kontakte vår kundeservice på 0431-725 00, alle hverdager mellom 10:00-15:00 eller via mail på info@minfot.se så hjelper vi deg med å finne støttesokkene som passer deg og dine behov.

📞 +46 101887988 👣 ✉️ info@myfeet.no