• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna
Hva er forskjellen mellom gåsko og joggesko?
Skotips og skopleie

Hva er forskjellen mellom gåsko og joggesko?

Her får du svar på hva som skiller gåsko og joggesko.

Et av de vanligste spørsmålene vi får er: "Hva er forskjellen mellom gåsko og joggesko?" og "Kan du løpe med gåsko?"

Det er ikke så rart at du lurer på hva forskjellen er, for skoene er ganske like i utseende. Men det er egenskaper som skiller dem fra hverandre og funksjoner i skoene som gjør dem egnet for ulike fysiske aktiviteter.

Forskjellen mellom gåsko og joggesko:
Den største forskjellen mellom gåsko og joggesko er hovedsakelig stabilitet og vridningsstivhet i skoene. Gåsko er ofte mer stabile og har en hardere vridningsstivhet. Noe som betyr at de ikke er like lette og fleksible som joggesko er. Det gjør også at de ikke vrir/bøyer seg like lett – noe du vanligvis foretrekker når du løper. Men det er også andre egenskaper som skiller skoene:

- Vekten
Vekten på skoene er også vanligvis forskjellig, grunnen er at joggesko vanligvis er lettere – fordi de er laget for raskere bevegelser. Mens gåsko veier mer for å skape stabilitet
- Demping
Plasseringen og tettheten til dempingen er også forskjellig. Grunnen er at når vi løper og går stresser vi foten på ulike måter. Derfor er dempingen annerledes i joggesko og gåsko. Når vi løper stresser vi for eksempel andre deler av foten enn når vi går.
- Fleksibilitet
Som vi nevnte ovenfor, er fleksibiliteten til skoene forskjellig. Derfor er det også vanlig at de øvre delene av løpesko er mer fleksible og mykere i stoffet enn gåsko. Det er for at skoene lettere skal følge føttenes bevegelse og «lettere» følge løpetrinnet.

Hvilke sko bør du velge?

Hvis du er usikker på hvilke sko du skal velge, prøv å ha aktiviteten i bakhodet. Skal du for eksempel gå en tur eller gå powerwalks anbefaler vi at du velger gåsko. Skal du løpe, trene eller utføre idretter med raske bevegelser som padle, tennis, håndball og innebandy anbefaler vi at du bruker løpesko.

Nedenfor kan du se våre bestselgende gåsko og joggesko
Vanskelig å velge?
Ta kontakt med vår kundeservice så hjelper vi deg med å finne skoene som passer deg og dine behov.
📞 +46 101887988👣 ✉️ info@myfeet.no

You will also like this