• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Foppatøfler

Her finner du foppatøfler, også kjent som Crocs, som gir føttene dine myk komfort hele dagen.

Hva er foppatøfler?

Foppatøfler er tøfler designet i et materiale som heter Croslite™. Tøflene er lett gjenkjennelige for sitt ikoniske utseende. De har en overdel med små hull og en hælstropp som kan brettes fram og tilbake. Tøflene har også en romslig passform, og de siste årene har det blitt populært å dekorere foppatøflene. Ved å plassere ulike pins og små dekorasjoner i overdelen gjennom hullene, kan du personliggjøre tøflene. Disse "pins" kalles også Jibbitz.

Materialet i foppatøflene er et patentert hartsstoff med lukkede celler som ikke består av plast eller gummi. De lukkede cellene har flere unike fordeler - derfor har tøflene blitt så populære. De lukkede cellene motstår dårlig lukt, hemmer vekst av bakterier og sopp, og er giftfrie. Derfor kan du bruke tøflene barfot uten å bekymre deg for fotlukt eller ubehagelige føtter. Materialets egenskaper gjør også tøflene lette å rengjøre, og derfor har "foppatøflene" blitt populære som arbeidssko innenfor skole, helsevesen og omsorg.

Fordelene med "foppatøfler" / Crocs-tøfler:
- Lett
- Sklisikre
- Antimikrobielle
- Isolerende
- UV-bestandige
- Gjenvinnbare
- Ergonomiske

Hvorfor kalles det foppatøfler?

Årsaken til at Crocs-tøfler er kjent som foppatøfler i Sverige, skyldes ishockeyspilleren Peter Forsberg. Det var mens Forsberg spilte ishockey i USA. I en periode av karrieren hans fikk han en helseskade og fikk problemer med hælsmerter. Smertene og skaden gjorde det vanskelig for ham å gå og stå i vanlige sko, så han prøvde et par Crocs, et amerikansk merke, som allerede var populært i USA.

Peter Forsberg likte tøflene så mye at han begynte å importere dem gjennom selskapet sitt, Forspro, til Sverige. Han ønsket å gi svenskene muligheten til å bruke tøflene og oppdage fordelene med Crocs, og gi andre muligheten til å gå og stå mer komfortabelt. Tøflene ble en stor suksess i Sverige og ble populære for å lindre og behandle forskjellige fotproblemer som trette føtter, hælsporer og hælsmerter. Tøflene begynte å bli sett over hele Sverige, både på isbanen, til hverdags, på jobb og på ferie.

Ettersom det var Peter Forsberg som satte Crocs på kartet i Sverige, ble tøflene raskt kjent som "foppatøfler". Men i dag håndterer Crocs selv distribusjonen til Sverige, og til tross for at Peter Forsberg sluttet å selge Crocs for flere år siden, er tøflene fremdeles kjent som - og kalles - "Foppatøfler".

Hvem kom på Crocs?

Historien om foppatøflene begynte i 2002 av tre innovatører: Scott Seamans, Lyndon Hanson og George Boedbecker Jr. Boedbecker. George og Hanson studerte sammen på universitetet: University of Colorado. De begge kjente sjømannen Boedbecker gjennom deres felles interesse: seiling. Under en seilferie i Karib