• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager

Sportstrømper

Sportssokker og sokker er viktige plagg som kan utgjøre en stor forskjell under fysisk aktivitet. Sportssokker er spesialdesignet for å være ekstra slitesterke, transportere fuktighet, redusere muskelvibrasjoner, gi raskere restitusjon og støtte musklene. Sportssokkene kan brukes til alle former for sportsligere aktivitet, som løping og trening. Bomullssokker brukes av mange som trener, da de er myke, behagelige og er laget av materialer som transporterer bort fuktighet og holder føttene tørre og friske. Fordi sokkene transporterer bort fuktighet, reduserer du også smertefullt ubehag på føttene, som blemmer og gnagsår. Passformen på sportssokker er også forskjellig fra vanlige sokker, de er bedre formet etter strukturen på foten, dette gjør at de sitter bedre på foten og gir automatisk bedre komfort.

Hvilke sportstrømper du bør bruke avhenger av hvilken type trening du utfører. Er det kondisjonstrening som varer lenge, er det viktig at fukt transporteres bort slik at føttene holdes tørre. Bruk av kompresjonsstrømper gjør at bena føles mer aktive både under og etter trening, de øker blodsirkulasjonen, reduserer muskelvibrasjoner, gir god balanse og bidrar til raskere restitusjon.

Trener du mer lavintensiv trening kan det hende du i stedet trenger sokker med godt grep eller tåsokker, som gir deg bedre balanse og favoriserer tærnes naturlige bevegelser. En ekstra fordel med å bruke tåsokker som sportssokker er at de reduserer risikoen for gnagsår mellom tærne og kan også hjelpe mot fotsopp.

– Hvorfor skal du bruke sportssokker?

Når du er på farten, enten du skal gå en tur eller jogge eller gjøre en hvilken som helst annen type kondisjonstrening, er det viktig å ha sokker som passer til foten din slik at det ikke er friksjon som fører til gnagsår. Velg også et materiale som transporterer bort funk for å holde føttene tørre og friske. Kompresjonsstrømper har også mange fordeler da de øker blodsirkulasjonen og bidrar til raskere restitusjon. Til øvelser som yoga og pilates kan det være viktig å ha sokker som gir et godt grep, for eksempel sportssokker med anti-skli såle eller hvorfor ikke tåsokker som gir bedre balanse?

– Spiller det noen rolle hvilke strømper du har på deg når du trener?

Ja, det gjør det, det kan til og med utgjøre en stor forskjell. Det er ekstremt lett å få gnagsår hvis du har sokker som ikke sitter ordentlig på foten, som er for løse, sklir ned eller snurrer rundt. Så passformen og også materialet spiller en rolle, ull/merinoull og syntetiske materialer anbefales, det transporterer bort fukt og holder føttene tørre og friske og beina blir mer aktive og du restituerer deg bedre om du bruker kompresjonssokker, spesielt under kondisjonstrening. Sokkene er minst like viktige som skoene, et par dyre sko fyller ikke sin funksjon dersom du har sokker som ikke passer på plass og kan føre til gnagsår og blemmer.

 

89 produkter

89 produkter

Du har sett 89 av 89 produkter