• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Pelotter

Her finner du pelotter og forfotsputer som løfter opp og avlaster den fremre fotbuen. Ideelt for deg som for eksempel har plager med fremfotssmerter eller nedsunkne forfotsvalv.

Hva er en pelott?

En pelott er en form for ortopedisk innleggssåle eller skoinnlegg som brukes i sko for å gi ekstra støtte, korrigere fotproblemer og lindre smerte. Den er designet for å passe inn i skoen og tilpasse seg fotens konturer. Pelotter brukes ofte for å behandle eller lindre ulike fotproblemer og fotrelaterte plager.

Det finnes ulike typer pelotter avhengig av design og formål. Noen pelotter er utformet for å gi støtte til fotbuen, mens andre fokuserer mer på å dempe støt og redusere belastningen på føttene under aktivitet.

Pelotter kan være laget av ulike materialer som skum, gel, lær eller tekstil.

Hva gjør en pelott?

En pelott har flere funksjoner og formål:

Støtte og korreksjon: En pelott kan gi ekstra støtte til fotens strukturer, spesielt fotbuen. Den kan bidra til å korrigere problemer som smerte og følelse av trøtthet i fremfoten.

Smertelindring: Pelotter brukes ofte for å lindre smerte i foten. De kan avlaste trykket fra spesifikke områder som kan være ømme eller betente.

Demping: Noen pelotter, spesielt de laget av gel eller andre støtdempende materialer, kan absorbere støt og vibrasjoner når du går eller løper.

Korreksjon av fotens anatomiske avvik: Hvis du har spesielle fotanatomiske avvik som flate føtter eller lav fotbue, kan en pelott hjelpe med å skape en mer nøytral fotstilling og redusere belastningen på spesifikke områder.

Forbedret komfort: Pelotter kan øke komforten i skoene ved å gi en mykere overflate å stå på og hjelpe med å fordele trykket jevnt over fotens overflate.

Her er noen vanlige fotproblemer der bruk av en pelott kan hjelpe med å lindre smerte og ubehag – og hvordan pelotten fungerer for å lindre problemene:

- Mortons nevrom:
Problem: Smerte, prikking eller nummenhet i fremre del av foten på grunn av en klemt nerve.
Hvordan pelotten hjelper: En pelott plassert under fremre del av foten hjelper med å spre og avlaste trykket fra de berørte nervene. Dette reduserer irritasjonen og lindrer smerte og ubehag.

- Klumpfot:
Problem: En tå som er bøyd i en unaturlig posisjon, noe som kan forårsake smerte og ubehag.
Hvordan pelotten hjelper: En tåpelott som skiller tærne og hjelper til med å rette ut klumpfoten. Den reduserer trykket på de berørte områdene og fremmer en mer naturlig tåposisjon.

- Metatarsalgi:
Problem: Smerte og ubehag i fremfoten, spesielt under metatarsalbenene.
Hvordan pelotten hjelper: En pelott plassert under fremfoten sprer trykket over metatarsalbenene og reduserer belastningen på fremfoten. Dette kan lindre smerte og ubehag ved gange og ståing.

- Senket forfotsbue:
Problem: Senket forfotsbue, også kjent som nedsunken forfot eller forfotspatologi, oppstår når fotbuen i fremre del av foten synker ned og mister sin normale høyde og støttefunksjon. Dette kan føre til overdreven belastning på fremfoten og påvirke fotens naturlige bevegelsesmønster.
Hvordan pelotten hjelper: Ved senket forfotsbue kan en pelott være en nyttig løsning. Ved å plassere en pelott under fremfoten kan den hjelpe med å gjenopprette fotbuen til en mer korrekt posisjon. Pelotten gir støtte og hjelper med å fordele trykket jevnt over fremfoten, noe som kan lindre smerte og ubehag. I tillegg kan pelotten bidra til å stabilisere foten og forbedre gangmønsteret ved å motvirke overdreven pronasjon og avlaste følsomme områder.

Hvordan skal en pelott plasseres?

Å plassere en pelott på riktig måte kan noen ganger være utfordrende. Feil oppstår ofte der pelotten sitter for høyt eller for lavt, noe som resulterer i at den ikke gir den nødvendige avlastningen og støtten til fremre fotbue som den er ment for. Feil plassering av pelotten kan til og med føre til smerte og ubehag. For å oppnå beste resultat bør pelotten plasseres nøyaktig bak fotens "trampdynen", det området der foten har mest kontakt med bakken under gange.

Hvis du klikker på denne lenken, kan du lese vår guide som viser deg hvordan du korrekt plasserer en pelott.