• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Klippbare såler

Her finner du klippbare såler som kan tilpasses etter størrelse eller skoenes passform.

Hva er Klippsåler?

Klippsåler, også kjent som innleggssåler eller fotsenger, er tynne skoinsatser som plasseres inne i skoene for å gi ekstra støtte og komfort. Disse sålene er vanligvis laget av materialer som skum, gel, lær eller andre tekniske stoffer som tilpasser seg fotens konturer. Klippsåler finnes i ulike tykkelser og former for å passe ulike skotyper og fotbuer.

Klippbare såler kan enkelt klippes til riktig størrelse, og noen av modellene har også forhåndsmerkede klippelinjer for å forenkle tilpasningen og bidra til en god passform. Hvor mye du skal klippe avhenger av sålene og skoenes design.

Fordeler med Klippsåler:

Økt komfort: Klippsåler gir ekstra demping og støtte til fotbuen, hælen og forfoten. Dette reduserer belastningen på føttene under lange turer eller stående perioder.

Forbedret støtdemping: Materialer som gel og skum i klippsåler absorberer støt og vibrasjoner når du går eller løper, noe som reduserer risikoen for belastningsskader.

Tilpasset passform: Klippsåler kan tilpasses etter fotens konturer og gi en individuell passform. Dette hjelper med å korrigere overpronasjon (innoverrulling av foten) eller underpronasjon (utoverrulling), noe som kan redusere smerte og forbedre gangmønsteret.

Fotbuestøtte: Mange klippsåler inkluderer spesifikk støtte for fotbuen for å avlaste overbelastede muskler og leddbånd, noe som er spesielt gunstig for personer med flate føtter eller høye fotvalv.

Fuktavledning: Noen klippsåler er laget med fuktavledende materialer som hjelper med å holde føttene tørre og komfortable under lengre brukstid.

Tips for å klippe såler:
For å klippe i såler er det viktig å bruke en kraftig og skarp saks. Dette er for å unngå at kanten går i stykker eller frynser seg. Hvis du har gamle uttagbare inner- såler, kan du spore opp disse sålene eller bruke dem som mal og klippe etter dem. Hovedregelen er å klippe litt om gangen og teste flere ganger, slik at du ikke klipper for mye av sålene.

Klippe såler uten markerte linjer:
Hvis skoinsatsen ikke har forhåndsmerkede klippelinjer, klipp litt om gangen langs kanten av konturene. Fortsett å prøve å sette inn sålen i skoen for å finne ut hvor mye som må klippes.

Klippe såler med markerte linjer:
Hvis skoinsatsen har forhåndsmerkede klippelinjer, klipp litt om gangen eller langs konturene slik at sålen ikke blir for liten. Sammenlign kontinuerlig med skoenes passform. Dette fordi sko kan variere fra den angitte størrelsen på sålen.

Klippsåler er en enkel, men effektiv løsning for å forbedre komforten og prestasjonen til skoene dine. Enten du er en aktiv idrettsutøver, en person som tilbringer mye tid stående, eller bare ønsker å forlenge levetiden til favorittskoene dine, kan klippsåler være den perfekte løsningen. Velg høykvalitets klippsåler som passer dine spesifikke behov og nyt fordelene med en skreddersydd passform og økt komfort i hvert skritt.