• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Hælinnlegg

Her finner du hælinnlegg for å lindre ulike fotproblemer og gi komfort.

Hælinnlegg, også kjent som hælkiler, er spesialdesignede innlegg for hælen som finnes i ulike materialer og utforminger for å gi dine hæler komfort og samtidig lindre problemer i forbindelse med ulike fotproblemer. Nedenfor kan du lese mer om hvordan hælinnlegg og hælsåler kan brukes for å lindre problemer og smerte i forbindelse med ulike fotproblemer.

Vanlige fotproblemer hvor hælinnlegg kan lindre problemer og smerte:

Hælspore: Et av de vanligste fotproblemene mennesker opplever er hælspore, som skyldes betennelse i vevet i hælen. Hælinnlegg kan bidra til å redusere trykket på hælen, avlaste det betente vevet, og dermed redusere smerten forårsaket av hælsporen.

Smerte i hælområdet: Uavhengig av om smerten skyldes overbelastning, endringer i fotanatomien, eller andre faktorer, kan hælinnlegg gi ekstra demping og støtte til hælen, noe som minsker ubehaget og hjelper til å forbedre fotens funksjon.

Slitt hælkile: Hvis hælkilen (fettkilen i hælen) har blitt tynnere eller har redusert størrelse, kan det forårsake smerte og ubehag når du går eller står. Hælinnlegg med ekstra demping i hælen kan lindre dette problemet ved å gjenopprette støtten og dempingen i hælområdet.

Senebetennelse i hælen: Skader på senene rundt hælen, ofte forårsaket av overanstrengelse eller feil belastning. Hælinnlegg med avlastningsfunksjon kan redusere trykket på de berørte områdene og hjelpe til med å fremme heling.

Forskjell i benlengde: Hælinnlegg kan brukes for å korrigere små forskjeller i benlengden, som av og til kan forårsake ubalanse og smerte i kroppen. Ved å plassere en hælkile i skoen på den kortere siden kan man jevne ut belastningen og forbedre kroppsholdningen.

Pronasjon: En naturlig fotbevegelse hvor foten ruller innover når du går eller løper. Når denne bevegelsen er overdrevet (kalt overpronasjon), kan det føre til ubalanse og smerte i foten og andre deler av kroppen. Hælinnlegg kan gi støtte for å korrigere pronasjonsproblemer og opprettholde en mer nøytral fotstilling.

Supinasjon: En fotbevegelse hvor foten ruller utover under gange eller løping. Oversupinasjon kan føre til ubalanse og økt belastning på visse deler av foten. Hælinnlegg som er utformet for å støtte fotbuen og fremme en mer nøytral fotstilling.

Hælinnlegg finnes i ulike materialer, og nedenfor har vi listet de vanligste materialene – og fordelene med dem:

Kork: Korkhælkiler er populære på grunn av deres naturlige demping og komfort. De former seg etter fotens konturer og gir stabilitet samtidig som de absorberer støt.

Gummi: Gummisåler gir holdbarhet og en myk og dempet støtte. De er også lette å rengjøre og gir godt grep i skoene.

Gelé: Gelhælkiler er kjent for sin overlegne støtdemping. De er myke og fleksible, noe som gir en myk og dempende følelse. Samtidig hjelper gelen med å absorbere støtene som hælen utsettes for, noe som minimerer belastningen og gir komfort.

Silikon: Silikonhælkiler er svært holdbare og gir fleksibel demping. De har også antibakterielle egenskaper.

På denne siden kan du bruke et filter for å filtrere etter ditt fotproblem, samt materiale og størrelse, for å finne det hælinnlegget som passer best for deg og dine behov. Hvis du trenger hjelp med å finne sålene som passer best for deg, er du hjertelig velkommen til å kontakte vår kundeservice - vi hjelper deg gjerne.