Ubehagelige hæler? Ta del i våre beste tips
Skotips og skopleie

Ubehagelige hæler? Ta del i våre beste tips

Hæl er skoene du enten elsker eller hater, og mange som bruker hæler får smerter i føttene eller problemer med skoskader og blemmer.

Vi har laget denne guiden med våre beste tips slik at du kan gå mer komfortabelt i hælene.

Tips 1 | Rett størrelse.
Selv om det kan føles som en opplagt ting, er det viktig at hælene du velger har riktig størrelse. Hvis hælene er for store eller små, kan det forårsake press og gnagsår på føttene. Noe som kan føre til smerter, blemmer og gnagsår.

Tips 2 | Plasser "festsåler", gelesåler eller skoinnlegg i skoene
Festsåler er tynne, komfortable og anatomisk utformede såler som er spesielt laget for å øke komforten til sko med hæl.
Sålene finnes i flere forskjellige design:
- Innsåler med forfotstøtte - | Denne typen såler avlaster forfoten og forhindrer overbelastning på fremre del av foten. Noe som øker komforten i hælene men også minimerer at føttene får en brennende og stikkende følelse i forfoten. Noe som er vanlig når man går i hæler som skaper for stor belastning på forfoten og fotputene.
- Hælgrep i gel - Denne typen såle er plassert i hælen på hælene og fungerer som en pute for foten. Samtidig hindrer hælgrepet foten i å skli ut av hælene og minimerer risikoen for friksjon på trykkpunkter.
- Comfort gel-såler - Denne typen såler er myke og støtdempende, noe som betyr at de gir føttene en mykere base å gå og stå på. Samtidig bidrar gelen til å minimere støtene som føttene utsettes for når du går og står. På denne måten blir ikke føttene utsatt for samme harde belastning.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/ObekvämaklackarTadelavvårabästatips/partysulor.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/ObekvämaklackarTadelavvårabästatips/sulor-till-klackar.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/ObekvämaklackarTadelavvårabästatips/oka-komfort-i-klackar.jpg
Tips 3 | "Trenn" hælene
Før du bruker hælene på jobb, middag eller fest er det greit om du går rundt i dem hjemme en stund, hver dag. Det er fordi du bidrar til å «bryte inn» skoene.

Tips 4 | Ta pauser
Hvis du bruker hælene en hel arbeidsdag eller en lang kveld, ta pauser hvis du kan. Hvor du strekker føttene og gir dem en ny sjanse til å slappe av og komme seg.

Tips 5 | Velg riktig hælhøyde
Å gå i hæler kan være vanskelig og jo høyere hæl, jo vanskeligere blir det. Samtidig som føttene blir mer anstrengt. Hvis du ønsker å bruke hæler, start med en høyde du er komfortabel med og øk deretter. Går du med en hælhøyde du ikke er komfortabel med, kan det også føre til at du går «merkelig» og stresser føttene på en feil måte. Noe som kan føre til både smerter og gnagsår.

Tips 6 | Bruk sandaler
Ønsker du å bruke hæler som er behagelige, kan du også prøve sandaler. Sandalene våre har forskjellige hælhøyder og alle modellene har enten ergonomisk eller anatomisk fotseng. Noe som gjør at de gir føttene dine både komfort, støtte og et mer behagelig steg.

You will also like this