Hvilke sko ved kneartrose?
Skotips og skopleie

Hvilke sko ved kneartrose?

Ved kneartrose er det viktig å velge sko som gir riktig støtte og avlastning for knærne. Her er noen faktorer å vurdere når du velger sko for kneartrose:

Demping: Sko med god støtdemping er viktig for å redusere påvirkningen på knærne når du går og står. Skoene bør ha en myk såle som absorberer støt.
Støtte: Sko med god støtte i fotbuen kan bidra til å korrigere fotens posisjon og minimere belastningen på knærne.
Stabil såle: Sko med en stabil såle hjelper til med å forbedre balansen og redusere risikoen for skjevbelastning på knærne.
Riktig passform: Sko som passer riktig og har en behagelig passform er viktig for å unngå gnagsår eller trykkpunkter som kan forverre ubehaget.
Lav hæl: For personer med kneartrose kan sko med lav hæl være mer skånsomme enn høye hæler, da de bidrar til å redusere belastningen på knærne. Sko med en såkalt rullende såle, som hjelper til med å lette fotens naturlige bevegelsesmønster, kan være spesielt gunstige. Denne typen såle fordeler trykket jevnere når du går, noe som kan redusere risikoen for overbelastning på de påvirkede knoklene og gi økt komfort. Det er viktig å velge sko som gir stabilitet, demping og støtte for å hjelpe til med å håndtere kneartrosens påvirkning på knærne.
Fleksibilitet: Skoene bør være tilstrekkelig fleksible for å lette naturlig fotbevegelse, men samtidig tilstrekkelig stabile for å gi støtte.

You will also like this