Er skinnsko vanntette?
Skotips og skopleie

Er skinnsko vanntette?

Naturlig lær er ikke naturlig vanntett, men det kan være vannavvisende til en viss grad. Hvis det blir utsatt for fuktighet eller regn, kan lærsko absorbere vann og bli våte. Det er imidlertid viktig å huske at det finnes måter å behandle og beskytte lærsko på for å gjøre dem mer vannavvisende.

Ved å bruke vannavvisende produkter, som impregneringsspray eller lærbalsam, kan du øke lærets motstandskraft mot vann og fuktighet. Disse produktene bidrar til å skape en beskyttende barriere på lærflaten og gjør det vanskeligere for vann å trenge gjennom.

Det er imidlertid viktig å huske at selv med vannavvisende behandlinger er det best å unngå å utsette lærsko for kraftig regn eller å senke dem helt ned i vann. Hvis skoene blir våte, er det viktig å la dem tørke naturlig og unngå å plassere dem nær direkte varme, som en radiator, da det kan skade læret.

Hvis du trenger vanntette sko for bruk i våte eller regnfulle forhold, kan du vurdere å kjøpe sko som er spesifikt designet og laget for å være vanntette, for eksempel sko med Goretex-fôr eller andre vanntette membraner. Disse skoene tilbyr bedre beskyttelse mot vann og fuktighet sammenlignet med vanlige lærsko.

You will also like this