• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager

Fotfiler

Fotfil gir deg enkel og effektiv fjerning av hard hud og hudavleiringer på føttene. Ved å file føttene med en fotfil og smøre dem regelmessig, holder du dem glatte og forhindrer hudsprekker og hard hud. Fotfiler kan også brukes for å redusere hard hud, som du vanligvis får etter å ha anstrengt føttene over lengre tid. Avhengig av hvilke problemområder og behov, tilbyr vårt sortiment en rekke fotfiler. Sandpapirfiler og fotfiler med finere slipeflater finjusterer og jevner ut hudoverflaten på foten. Men skal du fjerne grov og tørr hud er fotfiler og skraper med grovere slipeflate bedre egnet. Vil du raskt og enkelt fjerne hard hud finnes Scholls elektriske fotfiler, hvis rullehoder enkelt kan byttes ut avhengig av intensitetsnivå og grad av peeling du ønsker. For best resultat kan det være gunstig å dusje eller ta et fotbad før filing, da det da er lettere å fjerne hard hud og død hud. Med fotfiler kan du blant annet behandle hard hud og liktorn, to svært vanlige problemer som kan være plagsomme og ha en negativ effekt på helsen din. Nedenfor kan du lese mer om problemer med hard hud og liktorn, og hvordan du kan behandle problemene dine med blant annet fotkrem.

Har du problemer med hard hud?
Hard hud på føttene oppstår vanligvis på grunn av at foten utsettes for mye press og belastning. Under alvorlig stress danner huden et tykkere lag for å beskytte vevet. Hard hud trenger ikke nødvendigvis å være smertefull, men den kan utvikle seg til ubehagelig og noen ganger stygg hård hud. Huden kan også bli litt misfarget. Hard hud og hard hud kan fjernes med ulike fotpleieprodukter, for eksempel med fotfiler som du gjerne bruker etter et mykgjørende fotbad. Peelingkremer og spesialkremer utviklet for nettopp hard hud er også effektive. For best effekt, kombiner gjerne et fotbad for hard hud med en fotfil og en fotkrem. Start med å bade føttene i 10-15 minutter. Tørk dem grundig og fil deretter delene forsiktig med hard hud. Avslutt med en mykgjørende krem. Hard hud og hard hud kan gi trykkpunkter på huden, som igjen kan gjøre det ubehagelig å gå med sko, da hard hud risikerer å bli utsatt for gnagsår. For å lindre dette finnes det også spesielle beskyttelser i myk og behagelig silikon/gelé som avlaster trykkpunktene.

Har du problemer med liktorn?
Liktorn oppstår som følge av en tidligere herding som igjen kan ha oppstått for eksempel ved bruk av for trange sko. En indurasjon dannes på grunn av press på huden, som igjen forsvarer seg ved å gjøre den hard og tykk for å beskytte mot trykket. Hvis callusen fortsetter å bli utsatt for press og ytterligere slitasje, kan det oppstå en korn - dette betyr at callusen har dannet en torn som presses inn i huden. Liktorn sitter vanligvis på tærne, mellom tærne eller på undersiden av foten, og kan være svært smertefulle. Det kan være vanskelig å bli kvitt og ta veldig lang tid i mange tilfeller, men noen grunnleggende tips er å først og fremst slutte å bruke trange sko. For å lindre liktorner finnes det også bølgeputer som festes til det berørte området og som hindrer at ytterligere press oppstår og forverrer herdingen.Å gi føttene et mykgjørende fotbad og deretter file forsiktig ned den harde huden er også et steg på veien å bli kvitt mais. En fotpleierutine med fotbad, filing og fuktighetsgivende bør gjøres en gang i uken, både for å forebygge og lindre ubehag. Bløtlegg føttene i lunkent vann i 15-20 minutter for å myke opp huden, tørk grundig og fil forsiktig på utsatte områder med en skånsom sandpapirfil. Avslutt med å smøre føttene med en fuktighetsgivende og mykgjørende fotkrem.

Uansett hvilke problemer du har eller fotproblemer, synes vi at fotpleie skal handle om å øke egen selvforsyning. Å gi føttene regelmessig pleie med fotpleieprodukter holder dem sunne og friske. Det er mange enkle produkter du kan bruke. Å ta vare på seg selv og føttene trenger ikke å være vanskelig, komplisert eller tidkrevende.

10 produkter